DEN STORA SEGELFARTYGSREGATTAN BJUDER PUBLIKEN PÅ ETT DIGERT PROGRAM – I ÅR ÄR HELA PROGRAMMET GRATIS!

Evenemanget invigs officiellt fredag 26.8 kl. 18:00 vid en högtidlig tillställning, men själva evenemangsområdet öppnas för allmänheten redan torsdag 25.8 kl. 12, eftersom de flesta av de stora fartygen då väntas lägga till i Aura å. På torsdagen inleds också programmet för allmänheten på de olika estraderna kl. 16:00.

Evenemangsområdet finns på den västra åstranden mellan Forum Marinum och Martinsbron och på den östra stranden mellan Martinsbron och Wärtsiläs gamla varvsområde. Ett flertal matserveringar och olika programinslag längs åstränderna garanterar att besökarna trivs då de beundrar segelfartygen. Två av världens största segelfartyg kommer att ligga efter varandra framför Wärtsilä på den östra sidan av ån!

Vid det öppna området framför Forum Marinum finns ett nöjes- och aktivitetsområde med bungyhopp, spel och hoppslott för barn. Barnen har beaktats på många olika sätt i programmet, bl.a. en skojig typ, kossan Martti Aitolehmä formar olika figurer av ballonger och underhåller barnen på evenemangsområdet.

Vid ingången till området delas informationsblad ut, och dessutom lönar det sig att följa med nyheterna på webbsidorna och notera eventuella tillägg och ändringar i programmet.